Lessen

Peuter- en kleutergym

Klimmen, klauteren, balanceren, hangen en rollen: wat thuis niet altijd kan of mag, is wel mogelijk bij peuter- en kleutergym! Ook kringspelletjes en tikspelletjes komen aan bod. De kinderen kunnen zo spelenderwijs kennis maken met verschillende materialen en manieren van sport en spel.

Peuter- en kleutergym is bedoeld voor alle jongens en meisjes tussen de 2,5 en 6 jaar. Tijdens de lessen is er een ongedwongen sfeer, waarin de kinderen spelenderwijs toestellen kunnen ontdekken en hun motoriek kunnen ontwikkelen. Daarnaast zijn de kinderen lekker met leeftijdsgenootjes bezig, leren ze elkaar te helpen en hebben ze vooral veel plezier!

Jongens en meisjes hebben gezamenlijk les op dinsdagmiddag.

Gymnastiek
Na het peuter- en kleutergym kunnen de jongens en meisjes doorstromen naar een gymgroep waarin de nadruk ligt in het aanleren van turnvaardigheden. De koprol, de handstand, de borstwaardsom, het lopen op de balk, het zwaaien aan de ringen en het springen op de trampoline zijn voorbeelden hiervan. Het plezier hebben in bewegen staat natuurlijk voorop! Op een ontspannen en leuke manier leren de jongens en meisjes werken aan hun conditie, kracht en lenigheid.

Deze groepen doet jaarlijks mee aan de Fundag in Lemmer. Een leuke onderlinge wedstrijd waarin spel voorop staat.

Voor de jongens is er maandag een groep. De meisjes hebben op dinsdag les.

Turnen
Als blijkt dat kinderen tijdens de jongens- en meisjesgym talent hebben voor het turnen, dan neemt de leiding contact op met de ouders om hun kind in de turngroep te plaatsen. Tijdens deze lessen wordt er veel aandacht besteed aan alle disciplines van het turnen. Naast het leren van oefeningen op de damestoestellen (balk, brug, sprong en vloer) en herentoestellen (brug, paardvoltige, rekstok, ringen, sprong en vloer) is er veel aandacht voor conditie, kracht, lenigheid en spierspanning. Het motto blijft natuurlijk wel dat plezier voorop staat!
Deze groepen gaan ook meer wedstrijden doen dan de gymnastiek groepen.

Meisjes hebben 2,5 uur les, op dinsdag met de recreate en vrijdag middag.

Springen
Een salto, gestrekt of gehurkt, over een kast of een lange Tumbling baan. Bij onze onze springgroep is het allemaal mogelijk. Naast de trampoline met mat komen de tumblingbaan en plankoline aan bod. Heb je lef en spring je graag op de trampoline in de tuin, kom bij deze springgroep.

De springgroep springt op maandagavond.

Apsirant dames
Voor meiden en dames van 12 jaar en ouder die wel of niet op wedstrijdniveau willen turnen heeft Wats deze groep. Tijdens de lessen wordt er gewerkt aan lenigheid, kracht en conditie. Iedereen is vrij om het niveau te turnen dat zij wil. Daarnaast is er ook ruimte voor gezelligheid en spelen sociale contacten een belangrijke rol.

De dames hebben les op dinsdagavond

Dames en heren gymnastiek
Deze discipline is een ideale manier voor alle dames en heren van 40 jaar of ouder, die graag in beweging en fit willen blijven en die het leuk vinden om in een ongedwongen sfeer willen bewegen. . In een wekelijks uur sporten wordt er gewerkt aan kracht, lenigheid en wordt er ook gesport in circuit- en spelvorm. Daarnaast is er ook ruimte voor gezelligheid en spelen sociale contacten een belangrijke rol. Tijdens dit afwisselende uur wordt er op verschillende, aangepaste niveaus gewerkt aan conditie, kracht en lenigheid, dat gepaard met veel gezelligheid.

De les is op maandagavond